Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västanviks AIF A-Lag Herrar

Följ

A-Lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västanviks AIF
Fotboll
A-Lag Herrar

Match

Villastaden

3 - 2
27 juli 2015
19:00

VAIF

Referat

Referat: Villastaden - VAIF

Det blev knapp förlust i träningsmatchen mot div 3-laget Villastaden på bortaplan.
Insatsen ska vi dock inte skämmas över då vi gjorde en fin insats och visade de som trott/hoppats på att vårt spel ska fallera efter att vi tappat Darko o Milan att så behöver det inte bli .
Villastaden ligger förvisso sist i trean men spelade upp sig i slutet av våren samt har förstärkt laget med en mittback som har landslagsmeriter från Bosnien samt spelat champions leaguematcher.
I denna match hade de även en riktigt duktig powerforward i testspel o han har provspelat med bra resultat för 2-laget Rosengård i Malmö så vi hade tuffa motståndare på många positioner.

Detta tog vi dock ingen notis om utan startade matchen bra i ett tempo som motståndarna hade svårt att hänga med i.
Som jag förutspådde lite i ett tidigare inlägg kommer vi nu ha ett snabbare spel som passar våra spelartyper bättre då vi har bra djupledslöpare i offensiven.
Vi kunde ofta genom bra spel bakifrån spela loss mittfältare rättvända med boll vilket gjorde att vi kunde attackera på bred front med bra fart och hade vi inte haft såna stora besvär med fästet på den hala planen kunde vi fått fler chanser.
Ledningsmålet kom dock inte efter spel bakifrån utan efter att Dusan starkt kunde bryta i deras uppspelsfas och spela ren Micke. Micke avslutade inte trots jätteläge utan rullade bollen till vänster där Dusan löpt fram o fick helt öppet mål vilket visade lite av spel o löpglädjen som fanns idag.

Vår offensivvilja var som sagt stor o vi tryckte på men detta gjorde också att vi fick ett litet hål på mitten då vi inte höll ihop laget tillräckligt. Denna yta kunde de utnyttja ibland då Damir sökte upp den o kunde få boll i bra läge men då vi visade bra vilja i defensivlöpningar kunde vi oftast avstyra deras anfallsförsök innan det blev farligt.
De hade dock några distansskott som Branco fick sträcka sig på för att rädda.
Kvitteringen kom ändå men det efter lite slarv av oss då vi hade slag på bollen på vänstersidan men i ivern slänger sig en spelare o stöter bollen på lite måffå o den hamnar hos en motståndare som spelar in centralt till en spelare som vänder sig om o placerar in bollen vid stolpen.

Vi lät oss inte nedslås av detta utan fortsätter vårt fina aggresiva spel o detta ger efter att vi på nytt brutit ett uppspel Anton fritt skottfält från strafflinjen men bollen går strax utanför stolpen.
Minuten senare kommer ändå ledningen o det efter ett riktigt fint anfall.
Micke tar tag i bollen på mittplan och chippar fram den till en framlöpande Djuka. Han tar med sig bollen o har bra läge med istället för att skjuta hittar han Dusan tiill vänster som än en gång får nästan öppet mål.
Ännu ett mål efter fartfyllt spel o osjälviskt aggerande.
Även om spelet jämnat ut sig sista kvarten får vi ännu ett jätteläge innan paus när Igor hittar Micke till vänster i öppet läge men målvakten kan snyggt parera till hörna.

En bra halvlek där vi var spelförande ofta med bra tempo men ska vi hitta något mindre bra var det att vi emellanåt krånglar till det i uppspelen och ger motståndarna onödiga lägen. Visserligen får vi ofta tack vare spel bakifrån upp bollen i bra lägen till våra mittfältare men ibland kanske en längre boll i trängda lägen vore att föredra.

Att vi skulle kunna hålla samma fart i andra mot så bra motstånd var kanske för mycket begärt då vi även fått jobba hårt i defensivlöpningar mot spelskickliga motståndare.
Det visade sig också att så var fallet då de med lite fräscha ben inbytta tog tag i spelet till en början o vi fick inrikta oss på att ligga rätt i försvarsspelet vilket vi gjorde bra så de fick inga jättelägen utan det var mest distansskott som oroade.
Kvitteringen kom ändå men på nått konstigt sätt där nån snedspark ställde alla o gav friläge som resulterade.
De fick lite senare några lägen till efter att vi lite övermodigt gått på offensiven med försvarsspelare o tappat bollen onödigt. Ett av dessa tillfällen gav ett friläge men det parerade Branco snyggt.
De hade även några farliga hörnor då de var starka på huvudet.

Efter ca 25min började vi lyfta upp spelet igen och då kom även en del chanser som när Igor efter vi brutit ett anfall på mitten skickar in ett perfekt inlägg mot en fri framrusande Micke som möter bollen på ett tillslag men det hårda skottet går över.
Lite senare hittar Philip ut med en boll som ger Igor bra läge till vänster o han drar sin back men målisen kan parera friläget. Minuten senare vinner Philip o Marco bollen högt upp på deras planhalva där Marco får iväg ett bra distansskott som går aningen över.
Matchen gick mot ett i stort sett rättvist oavgjort resultat då de i slutsekunderna får till ett skott som går över med eller utan styrning från oss. Domaren o linjedomaren visar på inspark men efter högljudda protester tar de en konversation o kommer enligt egen utsago fram till att det" kanske ska va hörna". (vanligtvis blir det försvarande när man är osäker o det höll de med om efteråt)
Hörna blir det o med matchens sista spark kan de sätta segermålet som är surt men det tar inte bort insatsen vi gör i denna match.

En bra match med fint tufft spel i bra tempo utan dumheter från bägge lagen och det känns befriande att få vara med om matcher utan att de ska slängas en massa skit hit o dit .
Skönt att få med sig en sån insats inför seriestarten och kan vi hålla denna nivå kommer vi kunna hålla jämna steg med många lag under hösten trots spelartapp.

Matchfakta: 2-3 (2-1)

1-0 10min Dusan (Micke) Micke ger Dusan öppet mål efter fin omställning
1-1 20min skott invid stolpen efter lite slarv av oss
2-1 26min Dusan (Djuka) kanonanfall där bollen går på ett snöre mellan Micke-Djuka-Dusan
2-2 53min snedspark friställer anfallare
2-3 90+min skott efter tveksamt dömd hörna.